ÉVKÖZI 14. VASÁRNAP

Abban az időben Jézus hazament Názáretbe. Tanítványai elkísérték. Amikor elérkezett a szombat napja, tanítani kezdett a zsinagógában. Sokan hallgatták, és csodálkozva mondogatták: „Honnét vette ezt? Miféle bölcsesség ez, amely neki adatott? És csodák, amelyeket kezével véghezvisz! Nem az ács ez, Mária fia, Jakab, József, Júdás és Simon rokona? S ugye nővérei is itt élnek közöttünk?” És megbotránkoztak benne. Jézus erre megjegyezte: „Nem vetik meg a prófétát, csak a hazájában, rokonai körében, a saját házában.” Nem is tehetett ott csodát, csupán néhány beteget gyógyított meg, kézrátétellel. Maga is csodálkozott hitetlenségükön.
(Mk 6,1-6)

Templomunk aktuális heti liturgikus rendje: LITURGIKUS REND

Véget ért plébániánk napközis hittantábora, melyen több, mint 50 gyermek vett részt. Istennek hála, minden nap egészségesen, örömmel és sok szép élménnyel gazdagodva térhettek haza a gyermekek. Hálásan köszönjük mindenkinek a segítségét és imádságát! 

A mai napon országos „Péter-fillér” gyűjtés van a templomokban a Szentszék javára. Köszönjük a kedves testvérek nagylelkű adományait!

A mai napon várjuk még a sekrestyében azok jelentkezését, akik részt szeretnének venni a szeptember 5 és 12 között megrendezésre kerülő Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus főbb programjain. Egyénileg később is lehet még regisztrálni, sőt, a nagy szentmiséken regisztráció nélkül is részt lehet majd venni, mégis érdemes regisztrálni, mert így közösen, jobb helyeken tud majd plébániánk csoportja jelen lenni. Aki egyénileg regisztrál, később az is hozzá tud kapcsolódni a Szent Gellért Plébánia csoportjához, a plébánia kódjának megadásával. Plébániánk kódja: IEC-5JPX.

A Magyar Katolikus Püspöki Konferencia közleménye alapján, tekintettel a hazai járványügyi helyzet javulására, a mai naptól, július 4-től nem kötelező a templomokban a maszk viselése, valamint nem kötelező érvényűek azok a liturgikus korlátozások sem, amelyek a járvány miatt léptek életbe. Ettől függetlenül a kézfertőtlenítés továbbra is javasolt.

Erdő Péter bíboros úr döntése alapján augusztus 1-jével több személyi változás is történik plébániánkon. Kisegítő lelkészünket, Charles Ejieji atyát, aki 2019. február 1-je óta szolgál plébániánkon, s most lejár az ő otthoni püspöke és egyházmegyénk között kötött 3 éves szerződés, bíboros úr visszabocsátja hazájába, az orlui egyházmegyébe.  Szintén augusztus 1-jével káplánunkat, Tihanyi Péter atyát pedig új beosztással bízza meg: a Budapest-Felsőkrisztinavárosi Keresztelő Szent János Plébánia káplánja lesz. Hálát adunk mindkét atya plébániánkon végzett szolgálatáért, s kérjük Isten bőséges kegyelmét és áldását további papi szolgálatukra! Plébániánkra új káplánként a most júniusban felszentelt Riesz Domonkos atya érkezik, fogadjuk őt majd nagy szeretettel!